Our website uses cookies to improve your experience. Click here to see our Cookie Policy.

X

News archive

November 2018 September 2018 July 2018 May 2018 March 2018

Product bulletin archive

12 December 2018 14 November 2018 17 October 2018 19 September 2018 23 August 2018
hdm magazine digital edition - November 2018

Media information

hdm media pack download total audience coverage

mental health and dementia facilities magazine (mhdf)

mental health and dementia facilities magazine (mhdf)

Total Audience Coverage

Total Audience Coverage

Our T.A.C packages offer maximum coverage with
on-the-page advertising,
stand-alone e-mail broadcasts, monthly bulletins and web site promotions.

SEE ALSO

healthcare buildings forum

healthcare buildings forum

 

mental health & dementia facilities forum

mental health & dementia
facilities forum

News archive - March 2013

New centre for medical teaching in Cardiff

New centre for medical teaching in Cardiff

A NEW international centre for medical teaching and research has been built in Cardiff. Designed by Powell Dobson Architects and built by Vinci, the Cochrane Building accommodates the School of Medicine on Cardiff University’s Heath Park Campus at the University Hospital of Wales.

One of the largest facilities of its kind in the UK, it brings together all the School’s departments in a single location and is home to over 3,000 students and staff.

The age and condition of the previous facilities on the Heath Park campus and a steep increase in student numbers had led to an acute shortage of suitable facilities for medical professionals. The new scheme is designed as three interlinked areas unified by two atrium spaces. It accommodates a twin-storey inter-professional library, clinical skills simulation training facilities for medical students, postgraduate teaching areas, seminar space, student support services, group study rooms and an innovative ‘learning hub’.

The 6,300 sqm Cochrane Building is a low energy building that is designed to BREEAM ‘excellent’ aspirations. Curtain walling from Technal allows high levels of natural light into the centre of the building. Another distinctive feature of the building envelope is a series of staggered aluminium panels finished in a bright lime green, providing a lively accent to the scheme’s otherwise neutral palette of gun metal grey and white render.

 « 

ADVERTISE HERE

To advertise in this space, click here to email Leslie de Hoog